Het relatieverdiepingspakket

De afgelopen jaren heb ik met plezier en resultaat vele biseksuele mannen gecoacht. En de laatste tijd komt regelmatig de vraag naar voren of ik ook begeleiding kan bieden aan de vriendin of vrouw van de bi man. De openbaring van biseksualiteit kan immers flinke impact hebben op de relatie. Niet alleen is het een ontdekkingstocht voor de man, ook zijn vriendin of vrouw gaat door een ingrijpend proces heen. Uit ervaring weet ik dat aandacht voor de emoties en praktische vragen van beide partners een belangrijke bijdrage levert aan het gezamenlijk vinden van een nieuwe weg in de relatie. Vanuit het verlangen om stellen hierbij te begeleiden is het ‘Relatieverdiepingspakket’ ontstaan, dat ik samen met mijn goede vriendin Yvonne Abbring heb ontwikkeld.

Een coachtraject waarmee stellen stapsgewijs worden begeleid met het vinden van een nieuwe balans in hun relatie met aandachtsvolle begeleiding voor zowel de man als de vrouw. Daarom worden stellen in dit traject begeleid door mij en door Yvonne Abbring. Hieronder vind je meer informatie over het pakket en de achtergrond van onze relatie.

Het relatieverdiepingspakket

Het coachtraject bestaat uit 6 sessies van maximaal 2 uur. Hierin begeleiden wij jullie stapsgewijs, met aandacht voor ieders emoties, verlangens en grenzen, om te verkennen wat jullie nodig hebben om samen, verbonden en gedragen, in liefde verder te gaan.
Om ‘Ja’ te zeggen tegen dit traject, is het belangrijk om volmondig JA te zeggen tegen onderstaande punten:

  • Je zegt JA tegen elkaar en het verdiepingstraject waar jullie samen instappen.
  • Je kiest ervoor om in liefde bij elkaar te blijven en je wilt samen verder in jullie relatie.
  • Je wilt samen onderzoeken en proberen wat mogelijk is binnen jullie relatie.
  • Je wilt met elkaar een nieuwe vorm ontdekken die passend is bij jullie wensen en verlangens.

Wie zijn wij in onze relatie

Wij, Robbert Nijziel (56) en Yvonne Abbring (53), zijn collega-coaches, ex-geliefden en goede vrienden. Vanaf het begin van onze relatie was het helder dat ik, Robbert, biseksuele gevoelens heeft. In onze liefdesrelatie hebben we samen een mooie reis gemaakt en veel over onszelf en elkaar geleerd. Over het aangeven van grenzen en het eerlijk delen van onze verlangens. Over wat er allemaal wel mogelijk is, maar ook welke diepere relatiepatronen ons daarbij belemmeren. Over hoe je de kinderen en omgeving daarin meeneemt en wat je ze bewust ook niet vertelt.

Sinds we als liefdespartners uit elkaar zijn, hebben we een nieuwe relatievorm gevonden waarin we ons meer ontspannen voelen, waarin ruimte is elkaar te ontmoeten vanuit verlangen. We lopen ieder ons eigen pad en delen in alle openheid wat we tegenkomen. Onze open en eerlijke communicatie is al die jaren onze kracht geweest en heeft ons veel gebracht. Onze band is nog steeds heel hecht, en de liefde voor elkaar is ook onveranderd, en de nieuwe weg die we met elkaar zijn ingeslagen, voelt voor nu de juiste weg.

Samen voelen we ook het verlangen om onze kennis, ervaring en achtergrond in te zetten om andere stellen te begeleiden bij hun zoektocht naar een nieuwe relatievorm. Dit heeft ons gemotiveerd het ‘Relatieverdiepingspakket’ te ontwikkelen en we kijken ernaar uit om met scherpte, aandacht en zachtheid andere stellen te begeleiden.

Meer over het relatieverdiepingspakket: