Mijn aanpak

Ik geloof niet in een standaardoplossing of in één methode. Mijn aanpak maakt gebruik van verschillende werkvormen en instrumenten (uit o.a. NLP, Voice Dialogue, Gestallt, Opstellingen, Geweldloos Communiceren en Oplossingsgericht Coachen) die hun waarde in de praktijk hebben bewezen. Waarmee je kunt verkennen en ontdekken wat jouw volgende stap zou kunnen zijn. En hoe je daarmee jezelf geen geweld aan doet.

Ruimte maken

We kennen allemaal het effect van loslaten en iets achter je laten. Het geeft een enorme vrijheid, ruimte, en mogelijkheid om een nieuwe weg om in te slaan. En je weet dat je vastzit, omdat je voelt dat je eigenlijk iets anders wilt. Dat geeft negatieve emoties zoals frustratie, woede en verdriet. Ook lichamelijke klachten als spanning op je borst, lusteloosheid en oververmoeidheid komen voor. In onze maatschappij hebben we vooral geleerd rationeel te denken en te handelen. Waarnemen en voelen zijn daardoor minder sterk ontwikkeld. En juist die twee kwaliteiten moeten we activeren om te ontdekken wat jij vasthoudt en op welke manier. Ik leer je loslaten door afstand te nemen en je emoties als navigatiesysteem te gebruiken.

Ontdek wat je écht verlangt

Om te weten wat je niet langer wilt vasthouden, heb je te ontdekken wat je écht wilt met je gevoelens en je biseksuele verlangens in je leven. Jouw overlevingsinstinct doet net het omgekeerde, omdat die focust op wat je niet wilt: geen gedoe, de ander geen pijn en verdriet doen, niets willen verliezen.

Ik begeleid jou met werkvormen die je helpen dieper antwoord te geven op vragen als: ‘Waar droom je van? Hoe zou het zijn als…? Wat houdt je tegen? Ga je ergens van weg of ga je ergens naar toe? Hoe gebruik ik mijn hulpbronnen?’ Niet alleen bedacht, maar ook gevoeld en ervaren waar je écht voor brandt. Datgene dat jouw vuur ontvlamt. Dit wordt de motor achter de stappen die jij gaat zetten.

Jouw seksualiteit verdient een eigen plek

Elke man creëert zijn eigen leven in de vorm van relaties, familie, gezondheid, werk, sport enzovoort. Seksualiteit heeft daarin een eigen plek. Sommige mannen koppelen seksualiteit aan vrijen,  geslachtverkeer en ontladen. Dit is slechts een van de vormen om seksuele energie naar buiten te brengen. Anderen ervaren seksualiteit als een vorm van liefdesenergie die veel verder gaat. Met o.a. opstellingen en geleide meditaties ontdek jij welke plek biseksualiteit in jouw leven inneemt in relatie tot liefde en intimiteit. En welke vorm op dit moment het beste bij jou past.

Kleine stappen in de dagelijkse praktijk

Je weet wat je écht wilt. Je bent bewust van je belemmeringen. Je kan eenvoudig loslaten als je weer even vast zit. En je hebt je hulpbronnen weer tot je beschikking. Dan start de verandering in jouw dagelijkse leven. Want daar is waar het gebeurt. Niet in je hoofd, niet in je dromen, maar in de dagelijkse praktijk. Een gebeurtenis, je voelt de spanning schuren, je automatische reactie speelt op en je besluit jouw eigen antwoord te geven. Vrij worden van wat je tegenhoudt om écht gelukkig te zijn en open te blijven staan voor je gezin, familie en vrienden om je heen. Dát is loslaten.

Ontdek wat ik je kan bieden bij mijn aanbod.