De andere helft

Zoeken naar jouw antwoorden

Mannen die gevoelens krijgen voor andere mannen vragen zich van alles af. Logisch: het kan je leven ineens op z’n kop zetten. Als mannen moeilijke vragen hebben, zullen ze in eerste instantie alle kennis en ervaring die ze al hebben of kunnen vinden met ‘google-n’ inzetten bij het zoeken naar antwoord. Ervaringen van andere mannen kunnen daarbij helpen. En het kan ook tot een antwoord leiden. Prima toch?

Na-apen en meedoen werkt niet altijd

Inzetten van bestaande kennis en ervaring geeft vaak een oplossing die al eerder voor jou of voor een ander heeft gewerkt. Maar werkt dat ook bij seksuele gevoelens voor andere mannen als je ook van vrouwen houdt? En in een relatie zit; al dan niet met kinderen. Ik kom veel mannen tegen die niet blij zijn met de manier waarop ze hun verlangens naar intimiteit en seks met andere mannen beleven. Op datingsites hoor ik veel over de leegte tijdens de seks al dan niet met drugs. En weinig verbinding, echte intimiteit of liefde.

De andere helft van jouw verhaal

Na een tijd van experimenteren en daten, was het voor mij klaar. Dit antwoord op mijn situatie werkte niet meer. ‘Is dit nou mijn biseksualiteit leven?’. Ik vertelde er stoere verhalen over en deed alsof het alleen maar leuk was. En eigenlijk was dit maar een kant van het verhaal. Mijn biseksualiteit leven was voor mij een best complex vraagstuk en ik had een ander antwoord nodig. Maar waar moest ik zoeken? Waar vond ik de andere helft van mijn verhaal?

Zet je zoeklicht eens op jezelf

Wat vind je eigenlijk echt van je seksuele verlangen naar mannen? Hoe comfortabel ben je in het aangeven van je seksuele verlangens in je relatie en naar andere mannen? Was seks een onderwerp waarover gepraat werd in het gezin waarin je opgroeide? Wat zou je met de wijsheid van nu willen zeggen tegen jezelf toen je 10 of 20 jaar jonger was? Wat is het beste advies dat je ooit hebt gehad? Van de vijf zintuigen; welke is het meest opwindend voor je (zien, horen, ruiken, aanraken of proeven)? Als je het stil in jezelf laat worden, wat ervaar je dan? Wat voel je? Wat gebeurt er in je lijf?

Antwoorden komen 1 voor 1

De negativiteit rond homoseksualiteit heeft lange tijd mijn verlangens geblokkeerd. Praten over seks deed ik wel, maar nooit ging het over mij. Had ik maar iemand gekend die me had verteld dat ik niet hoefde te kiezen: dat ‘en-en’ ook OK was. M’n coach vroeg mij op m’n 35e: ‘hoe is het écht me je’? Niet eenmaal maar driemaal stelde hij deze vraag. Na twee antwoorden wist ik het niet meer… En paniek, want ik had geen antwoord. De stilte was bevrijdend. Zeker toen ik later ontdekte dat aanraken, ruiken en proeven mijn energie aanwakkert en ik in vrijheid ervaarde dat vrouwen én mannen allebei wat met m’n lijf doen.

Nieuwsgierig?

Ken je iemand waar je je veilig bij voelt? Stel elkaar dan eens deze vragen. Jouw antwoord op deze vragen kan maar van één iemand komen; vanuit jezelf. Ergens in jou zit iets dat anders kan kijken; met open geest, open hart en een open wil: dat jouw antwoord geeft op  jouw situatie. Ik wens je veel plezier met het ontdekken van de andere helft van je verhaal.

Wil je meer weten of eens sparren over jouw antwoorden, stuur me een berichtje. Met veel plezier maak ik tijd voor je vrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *