We leven een groter verhaal

Verscheurd in tweeën

Mijn ogen verslinden de woorden. Nog een keer lepel ik de letters, de woorden en de zinnen naar binnen. Ik lees zijn verhaal en tussen de regels door lees ik mijn eigen verhaal. Verscheurd worden door liefde en seksuele verlangens. Mijn hetero-kant is toegestaan en normaal, maar mijn homokant is dat niet en wordt gedoogd. Onze binaire maatschappij zet ze tegenover elkaar. Maar wat nou als je in het midden staat en je verlangen beide kanten op stroomt. Seksuele vrijheid in Nederland? De maatschappelijke norm scheurde mij in tweeën. Ik was ongehoorzaam als man die houdt van vrouwen en mannen tegelijk.

Een stam die zijn kronieken verloor

Hoe leven de bloedbloeders van mijn stam? Hoe hebben zij onze worsteling, onze extase, het onbegrip en het uitgummen van onze identiteit ervaren. En de liefde en lust die door onze lijven stroomt en zijn weerklank vindt bij de vrouwen en mannen die wij liefhebben. En als dit verlangen niet welkom is en zich verkrampt vastzet in de cellen van onze lichamen. Waar zijn onze verhalen? Verhalen van lang voordat wij werden geboren en ook de verhalen die nog geschreven gaan worden als wij deze aarde hebben verlaten. Vormen biseksuele mannen ondanks onze grote verschillen een stam die zijn kronieken is verloren?

We leven een groter verhaal

Ik geloof dat biseksuele mannen geen fout zijn van de natuur. Stel nou dat de natuur met haar eeuwenoude intelligentie hiermee een bedoeling heeft. Dat deze mannen van alle tijden en culturen dit geschenk niet voor niets hebben ontvangen. Wie zijn die mannen die een seksuele voorkeur hebben die afwijkt van de standaardnorm? Biseksuele mannen die hun levenslust en zaad willen delen met vrouwen én mannen? Welk groter verhaal zijn we kwijtgeraakt? Het verhaal waarin al onze persoonlijke verhalen opgaan? En hoeveel mannen zijn er niet opgejaagd, als labiel opgesloten, verstoten, als ziek bestempeld of zelfs vermoord omdat ze hun biseksualiteit aan het leven waren?

Samensmelten tot één

Actief en passief. Nemen en onderwerpen. Mannelijk en vrouwelijk. Gebonden en vrij. Ik heb mezelf lange tijd bekeken in een spiegel die gebroken was. De laatste tien jaar is mijn bevroren angst losgeschud en gesmolten. Opgeslagen spanning en energie die zich geen weg wist is gaan stromen. Seks vanuit een intimiteit die geworteld is in diep vertrouwen, openheid en liefde is de andere kant van de medaille, waar je seks kan gebruiken als een manier om je beter of veiliger te voelen. De liefde bedrijven als uiting van verbondenheid naast een manier om verbondenheid te creëren.

100 kronieken van mannen die van mensen houden

Mijn vingers ratelen op het toetsenbord. Mijn wijsvinger muist zich een weg over m’n beeldscherm. Ik heb al drie verhalen binnen. Het vierde verhaal zit eraan te komen. Nog 96 te gaan. Mijn queeste is gestart. Door persoonlijke verhalen van mannen aan elkaar te rijgen ontstaat een veel groter verhaal. Ik kijk graag in de spiegel van het verhaal achter de levensverhalen van biseksuele mannen. Die met hun liefde en hun verlangen naar intimiteit en seksualiteit hun leven en het leven van andere mensen een stukje mooier maken. Deze spiegel is ons geschenk aan de wereld. Schrijf jij mee aan ons verhaal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *