Muziek

Een van mijn inspiratiebronnen is muziek. Sommige muziekstukken pakken me. Ik drijf dan mee op de melodie, de tekst, beeld, stemmen en ‘beat’. Muziek kan me raken. Herkenbaar?

Deze stukken wil ik met je delen.

Lead you home

Deze clip kreeg ik van Wolf. Zijn verhaal greep me aan, omdat zijn verhaal mij terugbracht naar mijn eigen jeugd. Lees het verhaal van Wolf en geniet van dit mooie nummer.

‘Nu heb ik tranen in mijn ogen. Toen ik 21 was, werd ik verliefd op een vriend op de universiteit. Op een nacht, na een concert, zette hij de moedige stap richting mij, maar ik blokkeerde, omdat ik mijn gevoel voor mannen toen nog niet kon accepteren. Ik weet niet waar hij nu woont. Voor mij was hij de mooiste en knapste jongen die ik ooit heb ontmoet. Elke keer als ik terugdenk aan wat er had ik kunnen gebeuren, doet dat pijn en maakt me verdrietig. Dit nummer en deze video is precies hoe ik me voel.’

Drifting van Bart Martens

Met mijn twee beste vrienden – die ik 18 jaar geleden heb verteld dat ik ook op mannen viel – was ik afgelopen week in Leiden. Bart componeert en produceert zijn eigen muziek. Eén van zijn nieuwe nummers ‘Drifting’ wil ik met jullie delen, omdat dit gaat over afdrijven waar je van houdt en over verdwaald zijn. Ik voelde weer hoe ik destijds aan het afdrijven was van de vrouw waarvan ik hield en hoe verdwaald ik was in het doolhof van mijn gedachten. Dit nummer bracht de tijd van toen weer terug. En mijn keuze: en nu wil ik dit niet meer! Mooi hoe ook die keuze in dit nummer zo krachtig klinkt en dan een akoestisch gitaar de melodie overneemt. Luister hem op youtube:

Mystery of Love – Sufjan Stevens

Ron vroeg me om deze mooie clip aan mijn site toe te voegen.

‘Dit nummer is voor mij speciaal, omdat de film ‘Call me by your name’ voor mij zo treffend het gevoel overbrengt van het verlangen naar verbinding met een man. En de spanning die eromheen zit. Vanuit beide perspectieven (de jongen die heel onwennig is en de wat oudere die ‘zeker’ van z’n zaak is) heel mooi belicht. En vanuit beide perspectieven heel herkenbaar. Prachtig ook hoe de vader van de jongen ermee omgaat.’

Seen (Io Si)

Onderstaand bericht kreeg ik een tijdje geleden en wil ik je niet onthouden.

Hoi Robbert, 

Seen van Laura Pausini is voor mij een belangrijk nummer geweest in een voor mij emotioneel lastige tijd. De strekking van het nummer: je mag gezien worden …no matter what!!

Ik voel me sinds tijden weer gezien !! En vrij om te zijn wie ik ben!

Groeten van Jack

Maskerman

Stef Bos is één van mijn favoriete zangers, omdat zijn teksten vaak de spijker op zijn kop slaan en bij mij nog lang na sudderen.

‘Hoeveel maskers moet je dragen? Hoeveel mensen moet je zijn? Hoeveel levens moet je leven, om op een dag jezelf te zijn. Herkenning? Laat dan een reactie achter.

Deze mooie clip kreeg ik via de mail van een bi man die mijn website had bezocht. Ik heb de clip nu een aantal keren geluisterd. 

Hunger

Florence and the Machine raken in dit nummer de verschillende verlangens en hongers aan die we allemaal hebben. Elke keer vallen me nieuwe beelden op en wordt een ander verlangen en honger in mij wakker gemaakt. Lekker om te voelen. De laatste zin raakt: ‘And for a moment I forget to worry’. 
Welke verlangens en hongers herken jij in de beelden en muziek en wat doen ze met je? Reageer als je durft 🙂

Bring me to life

Leef ik? Leef ik écht? Dit nummer van Evanescence gaf mij het inzicht dat er niks mis is om als man het standaard pad te volgen en best een gelukkig leven te leiden. Tot het moment dat er langzaam iets wakker wordt. Iets dat ook aandacht vraagt en wil leven. Luister en vraag je af: wat wil er in jou tot leven komen …?

The Sound of Silence

De kracht van ‘The Sound of Silence’ van Disturbed zit voor mij in de diepte en wijsheid van de tekst. Kan je in alle verleidingen trouw blijven aan jezelf. Wat fluistert de stilte in jou en kan je die verstaan? De opbouw naar de climax aan het eind blijft elke keer weer bij mij hangen. Luister zelf maar …

Benieuwd naar welke muziekstukken jou pakken. Deel ze met me. Dan voeg ik ze toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *