Muziek

Een van mijn inspiratiebronnen is muziek. Sommige muziekstukken pakken me. Ik drijf dan mee op de melodie, de tekst, beeld, stemmen en ‘beat’. Muziek kan me raken. Herkenbaar?

Deze stukken wil ik met je delen.

Mystery of Love – Sufjan Stevens

Ron vroeg me om deze mooie clip aan mijn site toe te voegen.

‘Dit nummer is voor mij speciaal, omdat de film ‘Call me by your name’ voor mij zo treffend het gevoel overbrengt van het verlangen naar verbinding met een man. En de spanning die eromheen zit. Vanuit beide perspectieven (de jongen die heel onwennig is en de wat oudere die ‘zeker’ van z’n zaak is) heel mooi belicht. En vanuit beide perspectieven heel herkenbaar. Prachtig ook hoe de vader van de jongen ermee omgaat.’

Seen (Io Si)

Onderstaand bericht kreeg ik een tijdje geleden en wil ik je niet onthouden.

Hoi Robbert, 

Seen van Laura Pausini is voor mij een belangrijk nummer geweest in een voor mij emotioneel lastige tijd. De strekking van het nummer: je mag gezien worden …no matter what!!

Ik voel me sinds tijden weer gezien !! En vrij om te zijn wie ik ben!

Groeten van Jack

Maskerman

Stef Bos is één van mijn favoriete zangers, omdat zijn teksten vaak de spijker op zijn kop slaan en bij mij nog lang na sudderen.

‘Hoeveel maskers moet je dragen? Hoeveel mensen moet je zijn? Hoeveel levens moet je leven, om op een dag jezelf te zijn. Herkenning? Laat dan een reactie achter.

Deze mooie clip kreeg ik via de mail van een bi man die mijn website had bezocht. Ik heb de clip nu een aantal keren geluisterd. 

Hunger

Florence and the Machine raken in dit nummer de verschillende verlangens en hongers aan die we allemaal hebben. Elke keer vallen me nieuwe beelden op en wordt een ander verlangen en honger in mij wakker gemaakt. Lekker om te voelen. De laatste zin raakt: ‘And for a moment I forget to worry’. 
Welke verlangens en hongers herken jij in de beelden en muziek en wat doen ze met je? Reageer als je durft 🙂

Bring me to life

Leef ik? Leef ik écht? Dit nummer van Evanescence gaf mij het inzicht dat er niks mis is om als man het standaard pad te volgen en best een gelukkig leven te leiden. Tot het moment dat er langzaam iets wakker wordt. Iets dat ook aandacht vraagt en wil leven. Luister en vraag je af: wat wil er in jou tot leven komen …?

The Sound of Silence

De kracht van ‘The Sound of Silence’ van Disturbed zit voor mij in de diepte en wijsheid van de tekst. Kan je in alle verleidingen trouw blijven aan jezelf. Wat fluistert de stilte in jou en kan je die verstaan? De opbouw naar de climax aan het eind blijft elke keer weer bij mij hangen. Luister zelf maar …

Benieuwd naar welke muziekstukken jou pakken. Deel ze met me. Dan voeg ik ze toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *