Je verhaal schrijven – hoe het werkt

Iedere man leeft in zijn eigen verhaal

Je zou kunnen zeggen dat iedere man een verhaal met zich mee draagt en dat verhaal wil geleefd worden. Maar ja; hoe kom je erachter welk verhaal door jou geleefd wil worden? Zeker als het gaat over de onderwerpen liefde, biseksualiteit en relaties. De eerste stap is simpel: schrijf het op.

Het is daarbij de bedoeling dat voelbaar wordt hoe je leven tot nu toe voor je verlopen is. Ik geef als richtlijn dat het verhaal 2 kantjes kan beslaan (circa 1500 woorden). De vorm laat ik verder aan jou. Een anonieme podcast of interview is ook mogelijk van maximaal 30 minuten. Mail of app me maar even. Ik help je graag.

Kijk hier om te zien hoe andere mannen hun verhaal hebben gedeeld.

Jouw leven heeft een rode draad

Wil je de voelbaarheid van je verhaal vergroten, schrijf dan in de ik-vorm en noem in totaal 2 tot 4 hoogtepunten en dieptepunten. Vertel bij elk punt, waarom dit een hoogte- of dieptepunt voor je was. Je zult merken dat hierdoor de rode draad door jouw verhaal langzaam zichtbaar wordt.

En weet je wat er gebeurt als je je verhaal nog eens doorleest? Het verhaal ontrolt zich voor jouw ogen. Je hoeft alleen te kijken met je hart en met ogen die een diepere waarheid willen zien. Ik kijk graag met je mee.

De rode draad in jouw leven is met een onzichtbare draad verbonden met de levensverhalen van andere mannen.