Opleiding en ervaring

Als leidinggevende en veranderaar binnen het bedrijfsleven heb ik de laatste 20 jaar meer dan 200 mensen professioneel begeleid bij levensvragen op het gebied van werk en privé. Steeds weer blijkt dat mijn ervaring als coach en mijn ervaring als biseksuele man met liefdesrelaties in de afgelopen 15 jaar voor anderen van waarde zijn.

Ik zet beide nu in om andere mannen te helpen bij het ontwarren van diepere verstrikkingen op het gebied van liefde, intimiteit en biseksualiteit in relaties. Met als doel je snel op weg te helpen, met focus op wat voor jou belangrijk is en werkt.

Mijn leerschool de laatste 15 jaar

De driejarige opleiding van het ITIP is de ommekeer in mijn leven geweest. Daar heb ik de zelfkennis, de daadkracht en het vertrouwen gekregen om keuzes te maken die aansluiten bij de unieke man die ik ten diepste ben. De twee jaar authentiek leiderschap bij de Venwoude Levensschool hebben mijn leiderschap versterkt om elke keer weer de sprong in het onbekende te durven maken en daarbij in verbinding te blijven met mezelf en de mensen om me heen. Het mysterie van intimiteit en seksualiteit heb ik mogen ervaren tijdens twee jaar deelname aan de ‘Mystery School of Love’. The ‘Seven tastes of sexing’ en ‘Qualities of the Lines & the Circles’ hebben mij het inzicht en de ervaring gegeven dat elk mens vele ‘mannelijke’ en ‘vrouwelijke’ dimensies leeft en deze op unieke wijze uitdrukt in relaties, intimiteit en seksualiteit.

De jaren daarna zijn verfijningen geweest op thema’s; zoals Leadership Embodyment (Anouk Brack), Tree-of-Life Coaching (Guy Barrington), Moeiteloos Leven (Jan Bommerez), Chakra Psychologie (Venwoude) en Systemisch veranderen (SIOO). Alles is samengekomen in mijn aanstelling als LoslaatCoachTM , waarin mijn coaching verder is verdiept en verfijnd, gericht op resultaat voor mijn coachklanten.

Ik geloof dat mensen en zeker coaches nooit zijn uitgeleerd. Daarom neem ik al 10 jaar deel aan Enneagram Panels, al 5 jaar in een intervisiegroep en in het netwerk van Loslaat Coaches.

LoslaatCoachTM ?

De LoslaatCoachTM  begeleidt anderen in het realiseren van datgene dat werkelijk belangrijk is om een authentiek leven te leiden vanuit het hart, waarin de hoogste waarden en de hoogste kwaliteit gerealiseerd worden. Tevens is hij in staat om universele, psychologische en systemische principes te vertalen naar het dagelijkse leven.

Boeken zijn volgeschreven over de kunst van het loslaten. Mijn tip: maak het niet te moeilijk. Aan dit gedicht van Nelson Mandela heb je genoeg. En iemand die met een beproefde en eenvoudige methode jou leert om alles los te laten wat jou dwarszit.

Wil je meer informatie, kijk dan op de Loslaatacademie.

Geslaagd en gecertificeerd

In 2020 heb ik de Post-HBO registeropleiding ‘Coachen met ziel en zakelijkheid’ gevolgd bij Blankenstijn en partners. Dit is een verdiepende én resultaatgerichte coachopleiding op Europees EMCC EQA Practitioner niveau.

Net als liefde is ook coachen een leven lang leren én ontspannen genieten. Ik heb weer veel geleerd en ben hartstikke blij met deze Europese certificering als coach. Ik vind het leuk wat reacties van mijn coachees met je te delen.

‘Robbert heeft mij in een aantal gesprekken handvatten aangereikt om een aantal punten waarmee ik worstelde anders te gaan benaderen. Ik kan je zijn hulp van harte aanbevelen’ Sander, 52 jaar.

‘Robbert is heel gastvrij en schept snel een veilige omgeving. Hierdoor voel je je veilig om over moeilijke en persoonlijke zaken te spreken.’ Frenk, 58 jaar.